Bands

Kwant met pit

Kwant met Pit is een veelzijdig muzikaal duo in een ongewone combinatie. Zangeres Jet Pit en bassiste Phaedra Kwant schuwen het experiment niet. Ze combineren verschillende stijlen en creëren zo een uiteenlopend en uiterst origineel programma. Zo laten ze jazz en pop samengaan met het Nederlandse lied. Er ontstaat een geheel nieuw en uniek genre.

Jet Pit studeerde lichte muziek zang aan het Conservatorium in Arnhem. Ze treedt regelmatig op in verschillende jazzformaties, heeft haar eigen lespraktijk, geeft zangworkshops en trainingen en coacht professionele vocalisten. Bovendien heeft zij ruime theaterervaring en is gespecialiseerd in het expliceren van zwijgende films uit de eerste helft van de vorige eeuw en was hiermee geregeld te zien op filmfestivals in binnen- en buitenland.

Kwant met Pit steekt 'ouderwetse' liedjes als 'Ik zou je het liefste in een doosje willen doen', 'Een beetje' en 'Het sprookje is uit' in een nieuw jasje, waarbij Phaedra vele kanten van haar basgitaar laat zien. De arrangementen bevatten akkoorden, flageoletten, walking bass-lijnen en grooves en er is veel ruimte voor improvisatie.

Liechtensteiner Volksblatt over Kwant met Pit:

'Zwei, die leider nur einmal zu hören waren, Phaedra Kwant am E-bass und Jet Pit, Gesang. Sie zauberten in 'Blue in Green' von Miles Davis, in dieser aussergewöhnlichen Kombination einer hohen Stimme und dem dunklen Bass, faszinierende Klänge, zeigten mit hohem Wahrnehmungvermögen das Aufeinander-Hören, Aufeinander-Eingehen. Nach einer lyrischen Vorstellung des Themas, begann der Bass zu 'laufen', und Jet Pit improvisierte in Scat-Manier, mit ihrer hellen und doch leicht rauchigen Stimme- ein wahrlich spannendes Miteinander.'

De Gelderlander over Kwant met Pit:

'Heeft het Nijmeegs stedenlied 'Gij stad der Bataven, gij stad aan de Waal' ooit mooier geklonken dan in de uitvoering die het duo 'Kwant met Pit' liet horen?'

Voor info over boekingen, concerten, intermezzi en/of originele achtergrondmuziek: 06-51220243 of info@phaedrakwant.nl