Bands

McChicks wordt gevormd door drie dames die vocaal èn instrumentaal reeds naam maakten als begeleiding in de top van de Nederlandse pop-, jazz- en theaterwereld.

Tessa Boomkamp (drums, zang), Astrid Akse (gitaar, zang) en Phaedra Kwant (bas, zang) zijn uitmuntende instrumentalisten en bovenal gezegend met individueel krachtige zang en sterk in prachtige close-harmonies. Als zodanig werkten ze samen met prominente artiesten en groepen zoals Marco Borsato, Waylon, Claudia de Breij, 3J's, Normaal, Lois Lane, Xander de Buisonjé, Fréderique Spigt, Veldhuis & Kemper, Edwin Rutten, Time Bandits en nog velen meer.
Na een aantal succesvolle optredens als trio besloten zij om hun eigen materiaal samen onder de aandacht te brengen als McChicks. Op hun zelf geproduceerde debuutalbum etaleren ze verbluffend vocaal vakwerk in 13 stukken, waarvan een dozijn is geschreven door de dames zelf, aangevuld met een betoverend arrangement van Kate Bush' 'The Man With The Child In His Eyes'.
De eigen composities variëren van aaibaar tot steviger werk.

In mei 2009 reikte Marco Borsato, fan vanaf het eerste uur, het eerste exemplaar van het album uit aan het unieke trio. De CD werd alom bejubeld in de vaderlandse pers, onder andere op RTL Boulevard, in De Telegraaf en muziekbladen Oor en Revolver.
In 2010 traden de McChicks op als voorprogramma van Marco Borsato en Normaal.

www.mcchicks.nl